joi, 20 decembrie 2012

Ciobanesc German


Cunoscut, de asemenea, si ca Alsacian, cainele Ciobanescul German a fost in mod consecvent una dintre cele 10 rase favorite in Statele Unite, fiind membra a grupei ciobanestilor. In ciuda asemanarii cu lupul salbatic, Ciobanestii Germani sunt un caini loiali, credinciosi si devotati si cu un antrenament adecvat, pot efectua aproape orice sarcina.

Istoricul si originea

Inainte de sfarsitul anilor 1800, cainii care pastoreau oile au fost imperecheati la intamplare, si numai cei mai iscusiti au fost selectati. Odata cu apropierea secolului al XX-lea, un program de selectie strict a fost intiat in Germania pentru a transforma ciobanestii imperecheati la intamplare intr-un caine ciobanesc mult mai armonios, cu caracter multilateral si inteligent.
Nou formata rasa de Ciobanesc german a progresat si si-a castigat popularitatea pana la inceputul anilor 1900. Cand primul razboi mondial a izbucnit in 1914, toate lucrurile nemtesti au devenit prohibite; chiar si cursurile de limba germana au fost scoase din programa scolilor. Soarta Ciobanescului german era incerta. In ideea de a salva rasa, American Kennel Club, care inregistrase rasa inca din 1912, schimba temporar numele rasei in Ciobanesc. Dupa terminarea razboiului, totusi, numele original al rasei a fost restabilit. In Marea Britanie, numele rasei a fost schimbat in Alsacian, desi numele de Ciobanesc german a fost in cele din urma restabilit in 1979.

In anii 1950 si 1960, americanii au devenit interesati de cainii Ciobanesti germani, astfel ca un numar mare de exemplare au fost importate.
Peste ani, Ciobanestii germani au devenit utili ca si caini-ghizi pentru orbi, surzi si persoanele cu alte handicapuri datorita inteligentei, caracterului echilibrat, capacitatii de a fi usor de educat si dresat, precum si datorita calitatii de a se intelege cu oamenii. Serviciile militare si politienesti au angajat exemplare de Ciobanesc german pentru calitatea sa de a diferentia mirosurile. Erau utilizati in luarea urmei crimilalilor, drogurilor, armelor, bombelor si pentru a descoperi si salva persoanele aflate sub daramaturile provocate de cutremure sau alte dezastre.

Aspectul exterior si dimensiunile

Ciobanescul german este un caine de talie medie sau mare, prezentand urechi ascutite si ridicate, un corp alungit si o blana rezistenta la intemperii. Blana este dubla fiind formata dintr-un par exterior des si compact si un puf profund mai fin conferindu-i Ciobanescului german posibilitatea de a rezista climatelor extreme. Cele mai populare varietati sunt negru cu cafeniu sau un amestec al acestora cu o coama inchisa inchisa la culoare sau neagra. Ciobanestii de culoare alba nu sunt acceptati in expozitiile canine, dar au devenit animale de companie populare.
Inaltimea la greaban este de 60-65 cm la mascul si de 55-60 cm la femela. Greutatea corporala optima este intre 35-40 kg.

miercuri, 19 decembrie 2012

Kuvasz


Instinctele protectoare naturale ale Kuvasz-ului il fac sa fie una dintre cele mai bune rase pentru paza turmelor de oi, in ziua de astazi. Kuvasz-ul este un caine alb splendid originar din Tibet, care este un excelet protector si caine de paza. Adesea confundat cu Ciobanescul de Pirinei, Kuvasz-ul nu prezinta doi pinteni la nivelul labelor din spate.

Istoricul si originea

Kuvasz-ul (Kuvoszok - la plural) este un caine uluitor, remarcabil originar din Tibet si s-a crezut ca ar fi inrudit cu Komondor-ul. Initial, folosit la pazirea oilor si vitelor, cainele a fost, de asemenea, utilizat la vanarea mistretilor. Cu secole in urma, rasa s-a raspandit treptat in intreaga Europa, fiind utilizata in mod extensiv in Ungaria ca si caine de paza si de vanatoare. Impresionantul si inteligentul Kuvasz a fost adesea un insotitor al nobilimii si ai familiilor regale. Nu era inca anul 1500 si acest caine devenise popular si in clasele sociale de jos. Totul s-a petrecut in Ungaria, astfel rasa perfectionandu-se in cainele pe care il stim noi astazi.
Numele „kuvasz" este o denaturare, o stalcire a cuvantului turcesc „kawasz", insemnand protector. Rasa isi utilizeaza, in zilele noastre, instinctele protectoare naturale fiind una dintre cele mai bune rase de paza pentru turmele de oi. Kuvasz-ul este rapid, puternic si agil - calitati importante in apararea oilor de coioti, lupi si alte animale potential periculoase.
Kuvasz-ul este recunoscut de American Kennel Club ca un membru al grupei utilitare.

Aspectul exterior si dimesniunile

Kuvasz-ul este un caine puternic si robust cu un cap superb. Urechile sunt in forma literei „V" cu varfurile usor rotunjite, cazute inainte. Ochii sunt inchisi la culoare, migdalati, iar capul este lung, dar nu ascutit. Corpul este bine imbracat cu musculatura si viguros, avand o coada purtata in jos. Blana tuturor Kuvasz-ilor prezinta un colorit pe o nuanta de alb. Moderat in lungime, parul ce formeaza blana (roba) este dublu si poate fi drept sau ondulat.
Inaltimea la greaban este de 71-76 cm la mascul si de 66-71 cm la femela. Greutatea corporala este de 42-52 kg masculul si 32-41 kg la femela.

Ciobanesc Romanesc


Ciobanescul Romanesc Carpatin este un caine viguros, folosit de secole de catre ciobani pentru paza turmelor.
Este un caine loial, devotat atat turmelor pe care le pazeste, cat si stapanului sau. Are nevoie de libertate si spatiu de desfasurare, drept pentru care nu se recomanda cresterea lui in apartament.

Istoric si origine

Ciobanescul Romanesc Carpatin este un caine de zona alpina, selectionat dintr-o rasa endemica din spatiul Carpato-Danubian. Rasa si-a pastrat caracterul intact pana in prezent, datorita criteriului de selectie - utilitatea - mentinut in mod constant.

In 1934, a fost redactat primul standard al rasei de catre Institutul National de Zootehnie. Standardul a suferit modificari si a fost actualizat in repetate randuri, in 1982, 1999 si 2001 de catre Asociatia Chinologica Romana. La data de 30 martie 2002, Comisia Tehnica a Asociatiei Chinologice Romane a adaptat standardul in conformitate cu modelul propus de Federatia Chinologica Internationala.

Conform clasificarii realizate de F.C.I., Ciobanescul Romanesc Carpatin este incadrat in Grupa 1, caini ciobanesti si de cireada, fara caini de cireada elvetieni, sectiunea 1.1. caini ciobanesti, fara proba de lucru.

In prezent, efectivele de Ciobanesti Romanesti Carpatini sunt mai mari in zona Muntilor Calimani si Rodnei si in zonele adiacente - Bistrita Nasaud, Neamt, Valea Bistritei Moldovenesti, Mures, Valea Dornei, Valea Bistritei Aurii. Efective importante se gasesc si in judetele Arges, Prahova si Dambovita, cat si in Bucuresti.

marți, 18 decembrie 2012

Komondor


Cunoscut, de asemenea, si ca ciobanescul unguresc, Komondoru-ul si-a castigat reputatia de caine de paza feroce si protector loial. Inca utilizat pentru paza turmelor in tara sa nativa, Ungaria, Komondor-ul a devenit un animal de companie indragit in Statele Unite.

Istoricul si originea

Marturii istorice cu privire la existenta Komondor-ului dateaza de acum cateva sute de ani, motiv pentru care este considerata o rasa de caini foarte veche. In secolul al IX-lea, Komondor-ii au fost adusi in Ungaria de catre triburile nomadice. Komondor-ii au fost utilizati pe teritoriul Ungariei pentru a pazi si pastori turmele de oi, vite si capre. Erau celebrii pentru luptele cu lupii, ursii si oamenii care le atacau turmele. Isi satisfaceau indatoririle fara a fi supravegheati sau indrumati de stapani. Komondor-ii au invatat sa se adapteze conditiilor aspre si sa supravietuiasca independent de turma.
In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Komondor-ii erau utilizati pentru a asigura paza echipamentului militar. Multe exemplare au murit la datorie, rasa devenind rara dupa sfarsitul razboiului. Exportarea lor din Ungaria devenise dificila in aceasta perioada datorita turbulentelor din viata politica si economica. In cele din urma, in anii 1930, Komondor-ul si-a facut intrarea pe pamantul american.
Unii fermieri din Statele Unite inca mai utilizeaza Komondor-ii pentru paza si protectia turmelor de animale, dar majoritatea exemplarelor sunt, astazi, indragite animale de companie.

Aspectul exterior si dimensiunile

Blana alba, cu „snururi" a Komondor-ului este unica, adesea descris ca avand dreadlock. Snururile au textura paslei, avand aspectul unui cap de mop. Ca pui, au parul pufos si ondulat. Pielea este pigmentata, gri.
Komondorii sunt robusti si puternici.
Inaltimea la nivelul greabanului este de peste 65 cm, iar greutatea corporala este intre 48-59 kg.

Huski, cainele zapezii !

Huski, este un caine prietenos, originar din Siberia, folosit initial la trasul saniilor, dar care in timp, a devenit un animal de companie foarte indragit de tot mai multe persoane.

Desi specialistii nu recomanda cresterea unui huski intr-un apartament, acesta se poate acomoda destul de usor, cu conditia sa-i oferiti oportunitatea sa-si consume energia si sa nu-l lasati prea mult timp singur.
Daca se plictiseste si nu are un companion cu care sa-si ocupe timpul, cainele huski poate sa dezvolte un comportament distructiv. Un alt semn de plictiseala este atunci cand incepe sa urle.
De altfel nu este un caine galagios, latra foarte rar, motiv pentru care nici nu este un foare bun animal de paza. Nu te avertizeaza de prezenta unui strain, mai mult, este prietenos cu acestia.
In schimb este foarte afectuos cu membrii familiei, iubeste copii si alte animale daca este invatat de mic cu acestia in jur, cu toate acestea nu trebuie sa renuntati la precautie, instinctul de vanator poate iesi oricand la iveala.
Este sociabil, vesel si bland, dar cu personalitate puternica.
Tinand cont de originile sale, de faptul ca a fost crescut in haite mici simte nevoia unui partener in permanenta.
Daca va creste la curte, trebuie supravegheat indeaproape pentru ca are tendinta de a evada, in special pe sub gard, motiv pentru care este posibil sa va creeze neplaceri din acest punct de vedere.
Chiar daca este un caine de talie medie nu se omoara cu mancatul, asa ca nu insistati, nu-l fortati.
Media de varsta a unui caine huski este de 12-15 ani. Pe timpul verii incercati sa-i amenajati un loc special la umbra sau intr-o zona racoroasa pentru ca nu suporta bine caldura, in schimb daca vorbim de frig, este un caine foarte rezistent, care poate face fata temperaturilor scazute fara probleme.

Bulldog francez !

Deși denumirea rasei o plasează în Hexagon, specialiștii opinează că simpaticul Bulldog Francez își are rădăcinile în Anglia. Conform acestei teorii, pe la jumătatea secolului al XVIII-lea, câteva exemplare de mici dimensiuni din nou selecționații câini de rasă Bulldog Englez au fost alese pentru a fi perpetuate și stabilizate ca rasă, pentru a se conserva trăsăturile amuzante pe care le etalau. Să nu uităm că, tot prin acea perioadă, iubitorii Bulldog-ui Englez depuneau eforturi pentru ameliorarea rasei, pusă în pericol odată cu promulgarea de către Parlamentul britanic a Actului de Interzicere a Cruzimii Împotriva Animalelor (1835), deci este posibil ca pe parcursul acestui proces de durată să fi fost obținute și primele exemplare din ceea ce avea să devină, în timp, rasa Bulldog Francez.

Bulldog Englez

Bulldogul englez reprezintă o rasă care a apărut și s-a dezvoltat în Anglia, chiar și astăzi fiind foarte apreciați în Marea Britanie. Sunt una din mascotele naționale, fapt ce le susține popularitatea. Rasa este foarte veche, primele exemplare cu alură de Bulldog fiind cunoscute încă din secolul al XIII-lea. Cel mai probabil măcelarii londonezi creșteau câini asemănători pentru forța deosebită etalată și curajul dovedit în fața vitelor semi-sălbatice care erau aduse pentru a fi sacrificate. Ulterior au fost folosiți deseori în confruntări violente cu taurii muribunzi, în cadrul unor competiții foarte populare în epocă, dar combătute de autorități.

Labradorul - putere si inteligenta

Labradorul este una dintre cele mai populare rase de caini din intreaga lume. Pe langa rolul de animal de companie, acesti caini sunt folositi in foarte multe tari si pentru prinderea infractorilor sau asistenta persoanelor suferinde. Labradorii sunt gentili, inteligenti si plini de energie, fiind recomandati persoanelor de orice varsta. Aceasta rasa, cunoscuta si sub numele de Cainele Sfantului Ioan, isi are originele in Canada, unde era folosit la prinderea pestilor.Labradorii sunt caini solizi, cu o constitutie puternica. Capul este mare, nasul este lat cu narile bine deschise (labradorul are un simt olfactiv extraordinar). Ochii sunt de culoare maron-castaniu, cu o privire inteligenta. Urechile sunt de marimi medii, lipite de cap si purtate inspre spate. Picioarele sunt foarte bine dezvoltate si musculoase. Labele sint rotunde si compacte. Atat labele cat si coada (de lungime medie si rotunjita, asemanatoare cu a vidrei) ajuta acest caine sa fie un inotator excelent. Blana este scurta, neteda si impermeabila. Exista trei culori recunoscute pentru parul labradorilor: negru, galben si ciocolatiu. Unele exemplare au o mica pata alba pe piept. Inaltimea standard pentru un labrador matur este de 55 de centrimetri, in timp ce un exemplar sanatos poate cantari intre 25 si 30 de kilograme.

Rottweiler

Rottweiler-ul este un câine de talie medie, de culoare neagră cu pete ruginii pe obraji și bot, labe și membre.Crescătorii de Rottweiler vizează un câine de o mare forță , negru acoperit cu marcaje clar definite - așa zisele puncte de foc-, a căror putere și aspect nu duce lipsă de noblețe și care este deosebit de bine adaptat pentru a fi un câine de companie, serviciu sau de lucru. Există și o varietate de Rottweiler roșie (roșcată) cu pete maron. Blana sa este formată din fire de păr de lungime medie, drepte și destul de aspre. Capul câinelui este lat cu un bot rotunjit, bine dezvoltat și urechi triunghiulare, lăsate. Nasul (trufa) este mare și negru. Ochii sunt de culoare închisă, cu o expresie de loialitate și bunăvoință. Buzele sunt negre, iar mucoasa lor este pigmentata. Corpul acestui câine este masiv și puternic, musculos și atletic. Rottweiler-ul poseda o forță considerabilă și prezintă un piept adânc și lat. Coada este tăiată (scurtată în lungime) rămânând una sau două vertebre coccigiene (piese osoase ale coloanei vertebrale). Dacă este prezentă coada este butucănoasă. Amputarea este interzisă în Germania, Marea Britanie și alte câteva țări. Rottweiler-ii sunt adesea născuți cu pinteni la nivelul membrelor posterioare, care sunt amputați, de regula, odata cu coada. Se susține că ar exista doua tipuri de câini Rottweiler: 1.Rottweiler-ul german se pare că este mai scund, mai îndesat și are un cap mai mare și mai butucănos; 2.Rottweiler-ul american este mai înalt, cu picioarele mai lungi și cu capul mai puțin butucănos. În orice caz, sunt crescători care fac selecții urmărind standardul german, care este în afara celui recunoscut de AKC, în timp ce alții fac selecții urmărind standardul american, acceptat de AKC. Adultul de Rottweiler are în medie 61-69 cm înălțime la mascul și 56-63 cm la femela. Masa corporală este de 43-59 kg la mascul și de 38-52 kg la femelă.
Se crede că Rottweiler-ul din zilele noastre este un descendent al câinilor-păstori din timpurile romanilor, probabil al mastiff-ului italian. Așa cum romanii și-au extins dominația de-a lungul întregii Europe, Rottweiler-ul le-a stat alături având rolul de a păstori cirezile de vaci și de a-i apăra pe soldați și alimentele acestora de prădători. Datele istorice au consemnat că trupele romane, în cele din urmă, au intrat și s-au stabilit în Germania în anul 74 î.Hr. În acel timp, acoperișurile din olane (țigle) roșii reprezentau stilul arhitectural obișnuit, iar colonia a fost numită Rottweil, o traducere a cuvintelor germane pentru țigla roșie. Această colonie a dat naștere numelui rasei, care a contribuit cu loialitate și curaj la dezvoltarea civilizațiilor romane și germanice.Aceasta regiune Rottweil a devenit în cele din urmă un important târg de vite, unde descendenții câinilor romani de bovine și-au dovedit utilitatea atât în conducerea turmelor cât și în paza lor împotriva hoților și a animalelor sălbatice . Rottweilerii au fost folosiți de măcelarii ce călătoreau prin târgurile evului mediu păzind pungile de bani legate în jurul gâtului lor.Cu toate acestea, la sfârșitul secolului al nouăsprezecelea când căile ferate au devenit principala modalitate de transport, rasa a scăzut numeric atât de mult încât în 1900 a existat o singura femelă în orașul Rottweil, pe lângă doar încă un număr redus în împrejurimi. Renașterea rasei pâna la primul război mondial s-a realizat datorită cererii din ce în ce mai mari pentru câini de poliție, sporind interesul pentru câinii Rottweiler. În timpul primului război mondial, rottweilerii au fost folosiți în diferite roluri, inclusiv ca mesageri, ambulanță, și câini de pază.
Practic, aproape distrusă în jurul anilor 1800, rasa a revenit la începutul secolului al XX-lea, datorită eforturilor susținute ale unor crescători entuziaști din Stuttgart. Rottweiler-ul este încadrat în clasa câinilor utilitari și a fost prima dată înregistrat de către American Kennel Club în 1931.

Basset Hound

Cateii Basset Hound sunt o rasa de caini cu picioare scurte ce fac parte din familia ogarilor. Sunt ogari cu un simt al mirosului deosebit de bine dezvoltat, initial au fost crescuti pentru vanatoare, unde luau urma vanatalui dupa miros. Cainii Basset Hound isi datoreaza numele cuvantului Bas din franceza care inseamna scazut.
Originea cateilor:
Basset Hound de Vanzare, Catei de rasa  Basset Hound de Vanzare, Vanzari Basset Hound de Rasa, Vanzari Caini de Rasa, Vanzari Caini, Catei de Vanzare, Basset Hound de Vanzare;

Stramosul lor este Ogarul St Hubert din Franta, caine de vanatoare dresat sa adulmece vanatul, nu sa il ucida. Calugarii de la Manastirea Sfantul Hubert din Franta Medievala si-au dorit un caine cu picioare scurte, capabil sa adulmece vanatul in padurile dese, vanatoarea fiind una dintre preocuparile deosebit de apreciate la acea vreme. Initial au fost utilizati la vanatoarea de iepuri.  Cainii Basset Hound sunt pentru prima oara mentionati in anul 1585 intr-un text ilustrat despre vanatoare.
Infatisarea rasei:
Cainii de rasa Basset Hound de Vanzare sunt recunoscuti pentru aspectul chipului lor in permanenta trist datorat ridurilor formate de pielea in exces, multi considera aceasta caracteristica ca facand parte din farmecul rasei.  Cateii de rasa Basset Hound au corpul acoperit de o blana scurta, aspra si cu o stralucire deosebita.


Boxer


Cateii din rasa Boxer fac parte din grupa molosilor si sunt caini capabili sa execute diverse sarcini. Sunt de talie mare si impresioneaza prin aspectul musculos si puternic. De-a lungul timpului au fost porecliti Boxer German si Peter Pan. Sunt alegerea perfecta pentru cei care cauta un catel plin de viata si care sa iubeasca cu adevarat oamenii.
Originea:
Este reprezentata de Germania, fiind obtinuti prin incrucisarea in anii 1830  a tipului de Mastiff Bullenbeisser si Bulldog Englez. Catelul Boxer modern mosteneste puterea, curajul, tenacitatea si agilitatea stramosilor sai. Numele de Boxer il datoreaza faptului ca se lupta cu labele din fata. Aceasta rasa a fost creata pentru paza si lupta cu taurii si s-a dovedit util si in munca de politie si militara. Sunt caini ideali pentru familie, fiind protectori innascuti cu un simt vizual ascutit, sunt recunoscuti pentru legatura speciala pe care o stabilesc fata de copii impreuna cu care adora sa se joace.


Infatisare:
Cateii din rasa Boxer de Vanzare au un trup vanjos acoperit de o blana scurta, neteda si stralucitoare. Isi poarta trupul cu gratie si demnitate, iar expresia sa reflecta emotiile pe care le traieste.

Caine Lup


Caine Lup:
Cateii de rasa Ciobanesc German se mai numesc si Caine Lup si sunt deosebit de inteligenti, agili si potriviti pentru mediile in care li se cere sa munceasca si sa fie activi. Roul initial pentru care a fost creata aceasta rasa era sa sa pastoreasca oi, vite sau alte animale ce ar fi necesitat asistenta unui pastor, de aici si numele de Ciobanesc.   
 
Originea cateilor din rasa Caine Lup:
Provin din Germania, dupa cum le spune si  numele, rasa a fost creata de catre capitanul Max von Stephanitz la sfarsitul secolului XX ce a vrut sa creeze un caine utilitar bun la toate. Rasa Ciobanesc German este o adaptare a cainelui Ciobanesc German de Munte. Dupa primul Razboi Mondial, soldatii americani si britanici, impresionati de numeroasele calitati ale cainilor Ciobanesc German, au adus acasa cateva exemplare. Trei regiuni din Germania au devenit celebre pentru cresterea acestei rase:  Wurtemberg, Thurginia si Bavaria. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial popularitatea rasei a scazut datorita asocierii ei cu Hitler si regimul sau de teroare. In acesti ani postbelici britanicii au schimbat numele acestui caine in Alsacian, iar ulterior in Caine Lup Alsacian, pentru a sterge stigmatul de a avea cuvantul german in denumire.



Infatisare Caine Lup:
Cainii de rasa Ciobanesc German sunt de talie mare si puternici, au blana dublu stratificata ce poate fi fie lunga sau scurta. Saua de culoare negru si roscat este usor de recunoscut, iar blana poate imbraca o varietate de culori, dispuse in proportii diferite. In fosta Germanie de Est, cainii din rasa Caine Lup aderau mai mult de standardul vechi antebelic al rasei, avand o blana mai lunga si mai densa, de culoare mai inchisa. Acesti caini sunt in ziua de azi premiati pentru abilitatile lor de munca, facandu-se eforturi continui de a conserva aceasta linie distincta si de a o ridica la statusul de rasa recunoscuta oficial- Ciobanesc German de Est.

Bullmastiff

Bullmastiff: Cateii de rasa Bullmastiff sunt apreciati de secole pentru calitatile lor incontestabile de caini de paza. Si-au dovedit maiestria si la partidele de vanatoare. Sunt inteligenti si reusesc sa comunice si interactioneze atat de bine cu stapanii incat efectueaza munca in serviciul comunitatii, usurand munca politistilor si a soldatilor.

uc: caini de vanzare, rase de vanzare, vand catei Bullmastiff; Originea cateilor din rasa Bullmastiff: Au fost creati in Anglia in anul 1924, din incrucisarea raselor Bulldog si Mastiff. Au fost initial cainii paznicilor terenurilor de vanatoare, fiind dresati sa ia urma braconierilor si sa-i tranteasca la pamant. O data ce cerinta pentru aceasta activitate a scazut crescatorii au deics sa dea catelui Bullmastifi culoare a blanii mai deschisa, nuanta inchisa fiind gandita initial pentru ca cainii sa se poata camufla in noapte.
Infatisare: Cateii de rasa Bullmastiff sunt de talie mare si au trupul musculos, masiv si emana forta, agilitate si putere deosebite prin aspectul lor. Cu o constitutie a trupului solida si o postura demna si puternica, aceasta rasa poate fi destul de intimidanta pentru oricine il intalneste. Mantaua este scurta , are o textura usor aspra si este subtire asa ca aceasta rasa nu este capabila sa se adapteze la schimbari extreme ale temperaturii.

Personalitatea rasei:
Loial nu este un cuvant suficient de puternic pentru a descrie cateii de rasa Bullmastiff ce sunt caini de paza devotati, ce sunt mereu in alerta si protectori ai stapanului si caminului. Desi nu cunoaste frica si are un curaj extraordinar, cainele din rasa  Bullmastiff este docil daca nu este provocat. Acesti caini nu vor ataca chiar pe oricine, dar ii vor prinde pe intrusi si ii vor imobiliza la pamant. Nu musca si nu sunt agresivi decat daca sunt direct amenintati,au indeosebi tendinta de a sta doar intre intrus si persoana pe care o protejeaza, impiedicand contactul dintre acestia. Raspunsul obisnuit al cainelui Bullmastiff intr-o situatie cu potential de risc mare, este ca cainele va incerca sa opreasca fizic pericolul, daca aceasta nu functineaza va prinde strainul, il va tine imobilizat la pamant, pana cand i se va spune ca poate sa ii dea drumul. Deseori cainele Bullmastiff doar va prinde cu gura strainul, nu il va musca, calitate ce il face un companion si un caine de paza excelent cand iesiti singur in timpul noptii. Totusi, ca orice alt caine care isi apreciaza viata, in anumite situatii va musca si se va comporta mai agresiv. Ce trebui retinut despre firea sa protectiva este ca cainele Bullmastiff este protector al oamenilor, nu neaparat al lucrurilor. Deci nu reprezinta neaparat cea mai buna alegere, daca doriti sa va protejati casa cand nu sunteti prin preajma, pentru ca s-ar putea sa nu aiba tendinta sa va protejeze bunurile.